23
NOV
2020

Planning 2021 online

Posted By :
Comments : 0

De data van de praktijkdagen en trainingen voor 2021 voor de diverse opleidingstrajecten staan online. Aanmelden is vanaf nu mogelijk op deze website.

De oplettende lezer zal zien dat er voor 2021 een structurele verandering heeft plaatsgevonden. Door COVID-19 waren wij genoodzaakt snel de omschakeling te maken naar online onderwijs, zodat studenten geen vertragingen op zouden lopen. Deze omschakeling heeft ons doen inzien dat heel veel trainingen uitstekend online te verzorgen zijn met de applicaties die wij daar voor gebruiken.

Vandaar dat wij in 2021 niet meer helemaal terug gaan naar het oude. Zodra het conform de COVID-19 maatregelen mogelijk is en het verantwoord is, gaan wij uiteraard weer trainingen / praktijkdagen op locatie verzorgen. Maar we zullen ook bepaalde trainingen, die zich daar uitstekend voor lenen, online blijven geven.

In de nieuwe opzet combineren we het goede van 2 werelden. 1.) Het (sociale) onderlinge contact met medestudenten en het face-to-face oefenen van counselling-gesprekken tijdens de praktijkdagen op locatie. 2.) Het ontbreken van reistijd (en reiskosten) en kortere afwezigheid middels werken in dagdelen bij de online trainingen.

Tijdens de online trainingen wordt er ook in subgroepjes gecounseld. Met deze manier van werken worden studenten tevens getraind in het voeren van online counselling-gesprekken. Hiermee voegen we de sterk groeiende counselling discipline “online counselling” toe aan het curriculum van onze opleidingstrajecten.

Door het maken van een combinatie van training op locatie en training online, wordt tevens het aantal contactmomenten per opleidingstraject vergroot zonder dat het meer tijdsinvestering kost. Een prettige bijkomstigheid als je weet dat onze studenten in het gehele land woonachtig zijn en zelfs van over de landsgrenzen komen.