De Stichting Counselling Nederland (of kortweg SCN) is een opleidingsinstituut dat kwaliteitsvolle en erkende opleidingen op het gebied van counselling verzorgt.

Pionier counselling educatie in Nederland

Met de oprichting in 1990, kan de SCN worden beschouwd als de pionier op het gebied van counselling educatie in Nederland. We kunnen inmiddels bogen op jarenlange ervaring in het opleiden van professionele counsellors. Dit doen we met een vast team van deskundige counsellors, die het counsellorsvak tot in detail verstaan en al jaren betrokken zijn bij de SCN.

Onze missie

Onze missie is om zo veel mogelijk mensen de positieve effecten van counselling te laten ervaren. Het bevorderen van de algehele kwaliteit van leven van mensen staat hierbij centraal. Dit realiseren we op de volgende manieren:

♦ Middels onze langere studietrajecten, door het opleiden van professionele counsellors die het counsellorsvak in al haar facetten verstaan. Die in staat zijn om mensen te helpen manager te worden van hun eigen problemen.

♦ Middels onze kortere studietrajecten, waarin het leren van counselling als gespreksmethodiek centraal staat. Hiermee kunnen mensen in zijn algemeenheid hun manier van communiceren optimaliseren en een betere gesprekspartner zijn.

♦ Middels onze korte gespecialiseerde cursussen en trainingen waarin kennis wordt vergaard van specifieke counselling disciplines en onderwerpen. Dit om mensen nog adequater te kunnen begeleiden.

Omdat wij counselling-educatie voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk wil maken, varieert ons opleidingsaanbod van korte online trainingen tot een volwaardige 3-jarige CPION erkende opleiding tot Professioneel Counsellor. Kortom: voor elk wat wils!

Klantvriendelijkheid en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij streven er dan ook naar om alle informatie zo duidelijk, volledig en accuraat mogelijk weer te geven. In geval van vragen, opmerkingen of klachten kun je altijd contact opnemen met ons secretariaat. Per e-mail via info@counsellingnet.nl en telefonisch via 026 – 479 09 07.

Ons team

Onderstaand een overzicht in alfabetische volgorde van het team van de Stichting Counselling Nederland (SCN).

Hans Broer

Hans is docent binnen diverse opleidingstrajecten van de SCN. Daarnaast maakt hij deel uit van het bestuur.

Ruud Henriks

Ruud houdt zich bezig met kwaliteitsaspecten binnen de SCN.

Corine de Leeuw

Corine is docent binnen diverse opleidingstrajecten van de SCN.

Willemien Manders

Willemien is docent binnen diverse opleidingstrajecten van de SCN.

Thom Pannebakker

Thom houdt zich bezig met diverse ontwikkelingstrajecten en kwaliteitsaspecten binnen de SCN.

Lianne Thielsch

Lianne is trainer en docent binnen diverse opleidingstrajecten van de SCN.

Johnny Uytdewilligen

Johnny is trainer binnen diverse opleidingstrajecten van de SCN. Daarnaast maakt hij deel uit van het bestuur.

Madelène Uytdewilligen

Madelène is de voorzitter van het bestuur van de SCN en houdt zich o.a. bezig met beleidszaken, nieuwe ontwikkelingen en kwaliteit.

Marieke Uytdewilligen – van Dijk

.

Marieke bemant het secretariaat van de SCN en verricht diverse administratieve en secretariële werkzaamheden.

Van de voorzitter

2024: Een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden!

Terugkijkend op het jaar 2023 kan ik stellen dat het een mooi jaar is geweest. Door de jarenlange ervaring is de SCN een betrouwbare en deskundige partner op het gebied van counselling educatie. Ook het afgelopen jaar hebben weer veel studenten hun weg naar de Stichting Counselling Nederland (SCN) weten te vinden; voor hun omscholingstraject, verdere professionalisering of persoonlijke groei.

We zijn als opleidingsinstituut trots op de vele studenten die inmiddels hun diploma hebben behaald en in de maatschappij hun steentje bijdragen door middel van professionele counselling. Gezien de huidige problematieken in de maatschappij is er veel werk te verrichten en kunnen deze counsellors voor velen ècht iets betekenen. Door middel van een breed scholingsaanbod kunnen we een groot scala aan studenten bedienen. Dit sluit prima aan bij onze missie om zo veel mogelijk mensen de positieve effecten van counselling te laten ervaren!

We zijn vastbesloten om ook van 2024 een jaar van betekenis te maken. Samen met ons team, onze studenten en onze (internationale) kennispartners. We blijven kennis en nieuwe inzichten met elkaar delen, want dat is van onschatbare waarde. Kennis is immers een van de weinige zaken die groeit wanneer we het delen!

Mogen wij in 2024 onze kennis ook met u gaan delen en iets voor u betekenen? Wij zien uw mailbericht of telefoongesprek graag tegemoet!

Madelène Uytdewilligen, MBA.

(Voorzitter Bestuur SCN.)