Vanaf 2013 is Stichting Counselling Nederland (SCN) internationaal kennispartner van Mercer University, Atlanta USA. Jaarlijks reist counselling professor Dr. Don Redmond met een groep Ph.D.- en Master studenten counselling af naar Nederland en organiseert de SCN voor hen een seminar waarin “knowledge-sharing” hoog in het vaandel staat. De voorzitter van de SCN (Madelène Uytdewilligen, MBA) is inmiddels ook meerdere malen op werkbezoek geweest in Amerika.

Amerika; de bakermat van de counselling.

Counselling is in de jaren 40 van de vorige eeuw ontstaan in Amerika. Dit land wordt gezien als de bakermat van counselling en heeft dan ook een rijke historie op counselling-gebied. De SCN is trots op deze unieke samenwerking die beide partijen veel goeds brengt en kijkt met enthousiasme uit naar de bijeenkomsten die nog gaan komen.

Inspirerende en motiverende bijeenkomsten.

Wij kijken inmiddels terug op tal van interessante bijeenkomsten met inspirerende mensen. Helaas kon het gezamenlijke seminar in 2020 en 2021 niet doorgaan i.v.m. de maatregelen rondom COVID-19. Voor 2022 stond het sein weer op groen en inmiddels kijken wij terug op een zeer geslaagde bijeenkomst in 2022.