08
AUG
2013

Knowledge Sharing SCN en Amerikaanse counselling professor

Posted By :
Comments : 0

seminarHet delen van kennis (knowledge sharing) is erg belangrijk geworden in de hedendaagse samenleving. De globalisering zorgt er voor dat kennis van over de hele wereld steeds gemakkelijker met elkaar is uit te wisselen. Ook in het kader van counselling en counselling educatie is het delen van kennis een waardevolle bezigheid. En wat is er nu mooier dan kennis over counselling te kunnen delen met het land waar counselling haar oorsprong heeft; Amerika.

3 juli 2013 gaat bij de Stichting Counselling Nederland (SCN) de boeken in als een memorabele dag. Op verzoek van dr. Don Redmond Ph.D. verzorgde de Stichting Counselling Nederland een seminar over counselling in Nederland, voor hem en zes Master studenten Clinical Mental Health Counselling van Mercer University, Atlanta USA. Een unieke gebeurtenis, zeker als je beseft dat Nederland zelf geen professoren in de counselling kent! De Stichting Counselling Nederland was dan ook vereerd om het programma voor deze dag samen te stellen en deze dag voor hen te verzorgen. Het werd een interessant en inspirerend interactief seminar, waarin het delen van kennis centraal stond. De dag begon met een lezing over counselling in Nederland door de voorzitter van de Stichting Counselling Nederland; Madelène Uytdewilligen. Vervolgens kwamen er drie afgestudeerde counsellors van de Stichting Counselling Nederland aan het woord. Er was bewust gekozen voor drie counselling professionals werkzaam in verschillende counselling disciplines en omgevingen, om de Amerikanen een zo compleet mogelijk beeld van counselling in Nederland te kunnen geven. Jan Kikkert gaf een presentatie over zijn werk als counsellor in loondienst bij een organisatie / bedrijfsomgeving. Zsofie Logemann-Molnar vertelde over haar werk als zelfstandig gevestigd counsellor vanuit haar eigen praktijk. Johnny Uytdewilligen deelde zijn kennis als schoolcounsellor, werkzaam binnen het onderwijs / overheidsomgeving. Na de lunch stond er nog een interactief counselling forum op het programma. Hierin werd door zowel Amerikaanse als ook Nederlandse zijde veel kennis gedeeld. Vanuit de zijde van SCN werd er naast de bovengenoemde presenteerders, ook door Thom Pannebakker een waardevolle bijdrage geleverd aan het counselling forum. De Amerikaanse gasten waren de Stichting Counselling Nederland zeer dankbaar voor het organiseren van deze dag en waren onder de indruk van het programma. Alle aanwezigen keerden dan ook tevreden, enthousiast en vol inspiratie richting huis en hotel. De eerste gezamenlijke "Knowledge Sharing Session" (kennisdeling sessie) is een feit. Er zullen er zeker nog velen gaan volgen!

Ondestaand een korte foto impressie van de dag.

Madelene2 Jan Zsofie
Welkom & presentatie over counselling in Nederland door: Madelène Uytdewilligen; voorzitter Stichting Counselling Nederland. Presentatie over bedrijfscounselling door counsellor in loondienst: Jan Kikkert. Presentatie over counselling in een eigen praktijk: Zsofie Logemann-Molnar.
Johnny Forum

Madelene

Presentatie over schoolcounselling door: Johnny Uytdewilligen. Counselling forum: interactieve kennisdelingssesie met waardevolle bijdragen van alle aanwezigen, waaronder Thom Pannebakker. De ontwikkelaars en initiatiefnemers van het counselling seminar: Dr. Don Redmond Ph.D. van Mercer University Atlanta USA en Madelène Uytdewilligen, MBA, BEc voorzitter bestuur Stichting Counselling Nederland, schudden elkaar tevreden de hand na een succesvolle en uitstekend verlopen dag.

Groepsfoto 3 juli 2013

 

 

 

Foto links: het "Knowledge Sharing Team" van 3 juli 2013.
Van links naar rechts: Johnny, Jan, Zsofie, Kevin, Erica, Amy, Thom, Jennifer, Sara, Z'Ashley, Don, Madelène.