HBO niveau

Studieduur: 4 maanden.

Lesgeld: € 550,-
Termijnbetaling mogelijk

Loopbaan vanuit ander perspectief

Deskundige begeleiding.

Boeiende en actuele lesstof.

“Ik heb in deze cursus nieuwe inzichten opgedaan en goed toepasbare interventies geleerd, die ik dagelijks in mijn werk kan gebruiken”

Deze cursus bestaat uit een combinatie van thuisstudie en klassikaal onderwijs. Je gaat je verdiepen in 3 verschillende loopbaan-fasen / soorten met elk hun eigen specifieke kenmerken. Naast de startende werknemer en de oudere werknemer, is er in deze cursus ook de nodige aandacht voor de ZZP-er; een groeiende groep in Nederland. Het verkrijgen van voldoende kennis omtrent de verschillende loopbaanfasen is essentieel om als counsellor de cliënten die kampen met problemen hieromtrent op een goede manier te kunnen begeleiden. Naast de theoretische achtergond staat in deze cursus tevens de toepassing van de opgedane kennis centraal in de diverse thuisopdrachten en op de klassikale lesdag. Na afronding ontvang je het certificaat van de cursus loopbaancounselling.

Elke module sluit je af met een aantal opdrachten / casussen die je thuis uitwerkt en ter beoordeling instuurt aan je docent. Hetzelfde geldt voor de afsluitende themablok opdracht. Je ontvangt je werk voorzien van een cijfer en feedback retour. Je wordt bij de opdrachten de gehele cursus begeleid door dezelfde docent, hetgeen optimaal bijdraagt aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Je kunt je docent telefonisch of per e-mail benaderen als je vragen hebt over de ingestuurde opdrachten of de lesstof.


Inhoud cursus loopbaancounselling

De cursus bestaat uit 3 modules, 1 praktijkdag en 1 afsluitende themablok opdracht.

Modules

Benaming modules

– Startende werknemer.
– Oudere werknemer.
– ZZP-er.

Afsluitende themablok opdracht loopbaancounselling.

Praktijkdag

De praktijkdag vormt een essentieel onderdeel binnen deze cursus. Op deze dag wordt het overdragen van theoretische kennis afgewisseld met de nodige praktische oefening. Dit optimaliseert je leerproces doordat je het geleerde direct in de praktijk brengt.

Je kunt aan de praktijkdag deelnemen zodra je staat ingeschreven voor de cursus. Het is niet noodzakelijk dat je vooraf al opdrachten van modules hebt ingeleverd. (Mag uiteraard wel.) Bekijk in de agenda op welke data de dag wordt gegeven en kies een datum die jou uitkomt.

Thema praktijkdag

Loopbaancounselling.

Data

De praktijkdag vindt plaats op een van tevoren aangekondigde datum. De praktijkdag wordt meerdere malen per jaar gegeven. De praktijkdag neemt een gehele dag in beslag (10:00 – 16:30), waarbij de lunch is inbegrepen.

Bekijk de AGENDA om te zien wanneer de eerstvolgende praktijkdag van deze cursus staat ingepland.

Locatie

De praktijkdag vindt plaats in onze trainingsruimtes in Arnhem.

Investering cursus loopbaancounselling

Met de cursus loopbaancounselling investeer je in jezelf op professioneel en persoonlijk vlak. Maar ook in je medemens, doordat je een betere gesprekspartner wordt op meerdere fronten.

“Door de vele praktijkcasussen ging de lesstof echt leven voor mij.”

Inclusief in lesgeld

– SCN lesmateriaal.
– 1 praktijkdag van 10:00 – 16:30.
– Beoordeling thuisopdrachten modules.
– Beoordeling afsluitende themablok opdracht.
– Certificaat van deelname.
– Gratis verlenging studieduur van 6 maanden.

Exclusief in lesgeld

– Aanvullende literatuur.*

Lesgeld

Het lesgeld van de cursus counselling en levensfasen bedraagt € 550,-

Betaalmogelijkheden

Betaling in 1 keer zelf per bank

Betalen in 3 maandtermijnen van elk € 188,- via incasso / Kosten termijnbetaling € 14 / Totaal lesgeld: € 564,-

Teruggave studiegeld?

Volg je de counselling cursus voor jouw huidige of toekomstige beroep? Dan is in bepaalde gevallen een (gedeeltelijke) teruggave van het studiegeld mogelijk. Informeer bij de belastingdienst of jij hiervoor in aanmerking komt.

* De volgende boeken worden door de student zelf aangeschaft:
– Professionele Loopbaancoaching, Dols R. (2020) Culemborg: Van Duuren Management, ISBN 9 789089 655035.
– De psychologie van arbeid en gezondheid, Schaufeli, W. & Bakker, A. (2020) Houten: Bohn Stafleu Van Loghum, ISBN  9 789036 824941. 

En nog even dit….

Niveau en instroom

Voor instroom in de cursus loopbaancounselling is (enige) kennis van counselling gewenst. Het  niveau van deze cursus is vastgesteld op HBO niveau.

Wanneer interessant?

Deze cursus is een goede aanvulling wanneer je mensen begeleid op het gebied van onder andere loopbaan en persoonlijke ontwikkeling en daaraan gerelateerde problematieken.

Aanmelden


Klik hier om je aan te melden voor de cursus loopbaancounselling.

Nog vragen?