HBO niveau

Studieduur: 4 maanden.

Lesgeld: € 550,-
Termijnbetaling mogelijk

Familie vanuit systeemtheorie-benadering.

Deskundige begeleiding.

Boeiende en actuele lesstof.

“Deze cursus heeft mij naast professionele kennis ook veel inzicht gegeven over mijn eigen rol en die van anderen binnen mijn “systeem”. Een eye-opener!”

Deze cursus bestaat uit een combinatie van thuisstudie en klassikaal onderwijs. In deze cursus bekijken we het fenomeen familie vanuit de systeemtheorie-benadering. Elk individu maakt onderdeel uit van een “systeem”. Binnen dit “systeem” kunnen veel verschillende dynamieken spelen en problemen aan de orde zijn. Met behulp van de systeemtheorie-benadering kunnen we hierin inzicht geven en duidelijkheid verschaffen. Als counsellor krijg je onherroepelijk te maken met casussen rondom het fenomeen “familie”.

Deze cursus geeft je veel inzichten, tools en handvatten die hierbij goed toepasbaar zijn. Naast de theoretische achtergond staat in deze cursus tevens de toepassing van de opgedane kennis centraal in de diverse thuisopdrachten en op de klassikale lesdag. Elke module sluit je af met een aantal opdrachten / casussen die je thuis uitwerkt en ter beoordeling instuurt aan je docent. Hetzelfde geldt voor de afsluitende themablok opdracht. Je ontvangt je werk voorzien van een cijfer en feedback retour. Je wordt bij de opdrachten de gehele cursus begeleid door dezelfde docent, hetgeen optimaal bijdraagt aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Je kunt je docent telefonisch of per e-mail benaderen als je vragen hebt over de ingestuurde opdrachten of de lesstof. Na afronding ontvang je het certificaat van de cursus familiecounselling.


Inhoud cursus familiecounselling

De cursus bestaat uit 3 modules, 1 praktijkdag en 1 afsluitende themablok opdracht.

Modules

Benaming modules

– Gezinsproblemen.
– Samengestelde gezinnen.
– Familieproblemen.

Afsluitende themablok opdracht familiecounselling.

Praktijkdag

De praktijkdag vormt een essentieel onderdeel binnen deze cursus. Op deze dag wordt het overdragen van theoretische kennis afgewisseld met de nodige praktische oefening. Dit optimaliseert je leerproces doordat je het geleerde direct in de praktijk brengt.

Je kunt aan de praktijkdag deelnemen zodra je staat ingeschreven voor de cursus. Het is niet noodzakelijk dat je vooraf al opdrachten van modules hebt ingeleverd. (Mag uiteraard wel.) Bekijk in de agenda op welke data de praktijkdag wordt gegeven en kies een datum die jou uitkomt.

Thema praktijkdag

Counselling en levensfasen.

Data

De praktijkdag vindt plaats op een van tevoren aangekondigde datum. De praktijkdag wordt meerdere malen per jaar gegeven. De praktijkdag neemt een gehele dag in beslag (10:00 – 16:30), waarbij de lunch is inbegrepen.

Bekijk de AGENDA om te zien wanneer de eerstvolgende praktijkdag van deze cursus staat ingepland.

Locatie

De praktijkdag vindt plaats in onze trainingsruimtes in Arnhem.

Investering cursus familiecounselling

Met de cursus familiecounselling investeer je in jezelf op professioneel en persoonlijk vlak. Maar ook in je medemens, doordat je een betere gesprekspartner wordt op meerdere fronten.

“Door de vele praktijkcasussen ging de lesstof echt leven voor mij.”

Inclusief in lesgeld

– SCN lesmateriaal.
– 1 praktijkdag van 10:00 – 16:30.
– Beoordeling thuisopdrachten modules.
– Beoordeling afsluitende themablok opdracht.
– Certificaat van deelname.
– Gratis verlenging studieduur van 6 maanden.

Exclusief in lesgeld

– Aanvullende literatuur.*

Lesgeld

Het lesgeld van de cursus familiecounselling bedraagt € 550,-

Betaalmogelijkheden

Betaling in 1 keer zelf per bank

Betalen in 3 maandtermijnen van elk € 188,- via incasso / Kosten termijnbetaling € 14 / Totaal lesgeld: € 564,-

Teruggave studiegeld?

Volg je de counselling cursus voor jouw huidige of toekomstige beroep? Dan is in bepaalde gevallen een (gedeeltelijke) teruggave van het studiegeld mogelijk. Informeer bij de belastingdienst of jij hiervoor in aanmerking komt.

* Het volgende boek wordt door de student zelf aangeschaft:
– Willemse, J. (2015). Anders kijken. Theorie en praktijk van de systeembenadering. Houten: Bohn, Stafleu, van Loghum. ISBN: 9789036808439.

En nog even dit….

Niveau en instroom

Voor instroom in de cursus familiecounselling is (enige) kennis van counselling gewenst. Het  niveau van deze cursus is vastgesteld op HBO niveau.

Wanneer interessant?

Deze cursus is zeer interssant voor een ieder die beroepsmatig of privé gesprekken voert met cliënten / mensen. Ook op persoonlijk vlak geeft het je nuttige inzichten.

Aanmelden


Klik hier om je aan te melden voor de cursus familiecounselling.

Nog vragen?