HBO niveau

Studieduur: 3-4 maanden.

Lesgeld variant 1: € 550,-
Lesgeld variant 2: € 685,-
Termijnbetaling mogelijk

Familie vanuit systeemtheorie-benadering.

Deskundige begeleiding.

Boeiende en actuele lesstof.

“Deze cursus heeft mij naast professionele kennis ook veel inzicht gegeven over mijn eigen rol en die van anderen binnen mijn “systeem”. Een eye-opener!”

In deze cursus bekijken we het fenomeen familie vanuit de systeemtheorie-benadering. Elk individu maakt onderdeel uit van een “systeem”. Binnen dit “systeem” kunnen veel verschillende dynamieken spelen en problemen aan de orde zijn. Met behulp van de systeemtheorie-benadering kunnen we hierin inzicht geven en duidelijkheid verschaffen. Als counsellor krijg je onherroepelijk te maken met casussen rondom het fenomeen “familie”.
Deze cursus geeft je veel inzichten, tools en handvatten die hierbij goed toepasbaar zijn. Naast de theoretische achtergond staat in deze cursus tevens de toepassing van de opgedane kennis centraal. Na afronding ontvang je het certificaat van de cursus familiecounselling.

Deze cursus is te volgen in 2 varianten; voor elk wat wils!

Variant 1: alleen trainingen

Ben je een druk bezet persoon, maar wil je je wel graag blijven ontwikkelen? Vind je het erg leuk en interessant om trainingen bij te wonen, maar schiet het maken van huiswerkopdrachten er gemakkelijk bij in? Dan is variant 1 van deze cursus op jouw lijf geschreven! Je volgt dan alleen de 3 inspirerende trainingen en sluit de cursus af met een certificaat van deelname.

Variant 2: trainingen opdrachten

Vind je het interessant om je te blijven ontwikkelen? Vind je het naast het volgen van trainingen ook prettig om aanvullend dieper op de lesstof in te gaan middels opdrachten die je thuis maakt en voorzien van feedback retour ontvangt van een vaste docent? Dan past variant 2 van deze cursus perfect bij jou! Deze variant sluit je af met een certificaat van deelname inclusief cijferlijst.


Inhoud cursus familiecounselling

De cursus bestaat uit 3 modules, 1 praktijkdag en 1 afsluitende themablok opdracht.

Modules

Benaming modules

– Gezinsproblemen.
– Samengestelde gezinnen.
– Familieproblemen.

Trainingen

De 3 trainingen vormen een essentieel onderdeel binnen deze cursus. Op deze trainingen wordt het overdragen van theoretische kennis afgewisseld met de nodige praktische oefening. Dit optimaliseert je leerproces doordat je het geleerde direct in de praktijk brengt.

Thema’s trainingen

Training 1: Gezinsproblemen.
Training 2: Samengestelde gezinnen.
Training 3: Familieproblemen.

Data

De trainingen vinden plaats op van tevoren aangekondigde data. Training 1 en 2 worden online in de avond gegeven van 18:30-21:30. Training 3 wordt overdag op locatie verzorgd van 10:00 – 16:30.

Bekijk de AGENDA om te zien wanneer de eerstvolgende praktijkdag van deze cursus staat ingepland.

Locatie

Training 1 en 2 van deze cursus worden online verzorgd. Training 3 wordt op locatie verzorgd in Elst Gld. (Aan de rand van Arnhem-Zuid).

Investering cursus familiecounselling

Met de cursus familiecounselling investeer je in jezelf op professioneel en persoonlijk vlak. Maar ook in je medemens, doordat je een betere gesprekspartner wordt op meerdere fronten.

“De diverse praktijkcasussen hebben mij veel inzicht verschaft. Ik heb echt geleerd hoe de lesstof toe te passen in verschillende situaties”

Variant 1: alleen trainingen

Lesgeld: € 550,-

Betaalmogelijkheden:
– In 1 keer zelf per bank / lesgeld: € 550,-
– In 3 maandtermijnen van elk € 188,50 / lesgeld: € 565,50

Inclusief in lesgeld:
– SCN lesmateriaal.  
– 2 online trainingen van 18:30 – 21:30.
– 1 praktijkdag op locatie van 10:00 – 16:30, inclusief lunch en drinken.
– Studieduur 3 maanden.
– Certificaat van deelname.

Exclusief in lesgeld:
– Aanvullende literatuur*.

Variant 2: trainingen en opdrachten

Lesgeld: € 685,-

Betaalmogelijkheden:
– In 1 keer zelf per bank / lesgeld: € 685,-
– In 3 maandtermijnen van elk € 233,50 / lesgeld: € 700,50,-

Inclusief in lesgeld:
– SCN lesmateriaal.  
– 2 online trainingen van 18:30 – 21:30.
– 1 praktijkdag op locatie van 10:00 – 16:30, inclusief lunch en drinken.
– Beoordeling thuisopdrachten modules.
– Beoordeling afsluitende themablok opdracht.
– Studieduur 4 maanden. 
– Gratis verlenging van 6 maanden.

Exclusief in lesgeld:
– Aanvullende literatuur*.

* Het volgende boek wordt door de student zelf aangeschaft:
– Willemse, J. (2015). Anders kijken. Theorie en praktijk van de systeembenadering. Houten: Bohn, Stafleu, van Loghum. ISBN: 9789036808439.

Teruggave studiegeld?

Volg je de counselling cursus voor jouw huidige of toekomstige beroep? Dan is in bepaalde gevallen een (gedeeltelijke) teruggave van het studiegeld mogelijk. Informeer bij de belastingdienst of jij hiervoor in aanmerking komt.

En nog even dit….

Niveau en instroom

Voor instroom in de cursus familiecounselling is (enige) kennis van counselling gewenst. Het  niveau van deze cursus is vastgesteld op HBO niveau.

Wanneer interessant?

Deze cursus is zeer interssant voor een ieder die beroepsmatig of privé gesprekken voert met cliënten / mensen. Ook op persoonlijk vlak geeft het je nuttige inzichten.

Aanmelden


Klik hier om je aan te melden voor de cursus familiecounselling.

Nog vragen?