HBO niveau

Studieduur: 4 maanden.

Lesgeld: € 550,-
Termijnbetaling mogelijk

3 interessante levensfasen in 1 cursus.

Deskundige begeleiding.

Boeiende en actuele lesstof.

Geaccrediteerde nascholing ABvC 27 PE punten

“Een erg boeiende cursus waarin drie interessante levensfasen de revue passeren. Ik heb zowel professioneel als privé veel aan de opgedane kennis.”

Deze cursus bestaat uit een combinatie van thuisstudie en klassikaal onderwijs. Je gaat je verdiepen in 3 levensfasen met elk hun specifieke kenmerken. Het verkrijgen van voldoende kennis van elke levensfase is essentieel om als counsellor cliënten uit desbetreffende levensfase op een goede manier te kunnen begeleiden. Naast de theoretische achtergond staat in deze cursus tevens de toepassing van de opgedane kennis centraal in de diverse thuisopdrachten en op de klassikale lesdag. Na afronding ontvang je het certificaat van de cursus counselling en levensfasen.

Elke module sluit je af met een aantal opdrachten / casussen die je thuis uitwerkt en ter beoordeling instuurt aan je docent. Hetzelfde geldt voor de afsluitende themablok opdracht. Je ontvangt je werk voorzien van een cijfer en feedback retour. Je wordt bij de opdrachten de gehele cursus begeleid door dezelfde docent, hetgeen optimaal bijdraagt aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Je kunt je docent telefonisch of per e-mail benaderen als je vragen hebt over de ingestuurde opdrachten of de lesstof.


Inhoud cursus counselling en levensfasen

De cursus bestaat uit 3 modules, 1 praktijkdag en 1 afsluitende themablok opdracht.

Modules

Benaming modules

– Kinder counselling.
– Jongeren counselling.
– Ouderen counselling.

Afsluitende themablok opdracht counselling en levensfasen.

Praktijkdag

De praktijkdag vormt een essentieel onderdeel binnen deze cursus. Op deze dag wordt het overdragen van theoretische kennis afgewisseld met de nodige praktische oefening. Dit optimaliseert je leerproces doordat je het geleerde direct in de praktijk brengt.

Je kunt aan de praktijkdag deelnemen zodra je staat ingeschreven voor de cursus. Het is niet noodzakelijk dat je vooraf al opdrachten van modules hebt ingeleverd. (Mag uiteraard wel.) Bekijk in de agenda op welke data de dag wordt gegeven en kies een datum die jou uitkomt.

Thema praktijkdag

Counselling en levensfasen.

Data

De praktijkdag vindt plaats op een van tevoren aangekondigde datum. De praktijkdag wordt meerdere malen per jaar gegeven. De praktijkdag neemt een gehele dag in beslag (10:00 – 16:30), waarbij de lunch is inbegrepen.

Bekijk de AGENDA om te zien wanneer de eerstvolgende praktijkdag van deze cursus staat ingepland.

Locatie

De praktijkdag vindt plaats in onze trainingsruimtes in Arnhem.

Investering cursus counselling en levensfasen

Met de cursus counselling en levensfasen investeer je in jezelf op professioneel en persoonlijk vlak. Maar ook in je medemens, doordat je een betere gesprekspartner wordt op meerdere fronten.

“Door de vele praktijkcasussen ging de lesstof echt leven voor mij.”

Inclusief in lesgeld

– SCN lesmateriaal.
– 1 praktijkdag van 10:00 – 16:30.
– Beoordeling thuisopdrachten modules.
– Beoordeling afsluitende themablok opdracht.
– Certificaat van deelname.
– Gratis verlenging studieduur van 6 maanden.

Exclusief in lesgeld

– Aanvullende literatuur.*

Lesgeld

Het lesgeld van de cursus counselling en levensfasen bedraagt € 550,-

Betaalmogelijkheden

Betaling in 1 keer zelf per bank

Betalen in 3 maandtermijnen van elk € 188,- via incasso / Kosten termijnbetaling € 14 / Totaal lesgeld: € 564,-

Teruggave studiegeld?

Volg je de counselling cursus voor jouw huidige of toekomstige beroep? Dan is in bepaalde gevallen een (gedeeltelijke) teruggave van het studiegeld mogelijk. Informeer bij de belastingdienst of jij hiervoor in aanmerking komt.

* De volgende boeken worden door de student zelf aangeschaft:
– Akkerman, M., Blokland, G., Hagens, H., Kleverlaan, N. (2006). Wat nou….pubers? Amsterdam: B.V. Uitgeverij SWP. ISBN-13:978 90 8560 039 8.
– Delfos, M. (2011). Luister je wel naar mij? Amsterdam: B.V. Uitgeverij SWP. ISBN: 9 789088 505102.
– Vink, M., Kuin, Y., Westerhof, G., Lamers, S., Pot, A.M. (red.) (2017). Handboek ouderenpsychologie. Utrecht: Uitgeverij de Tijdstroom. ISBN: 978 90 5898 3121.

En nog even dit….

Niveau en instroom

Voor instroom in de cursus counselling en levensfasen is (enige) kennis van counselling gewenst. Het  niveau van deze cursus is vastgesteld op HBO niveau.

Wanneer interessant?

Deze cursus is zeer interssant wanneer je werkt met doelgroepen uit de drie levensfasen die behandeld worden. Maar ook in privé situaties kun je zeker je voordeel doen met de opgedane kennis.

Aanmelden


Klik hier om je aan te melden voor de cursus counselling en levensfasen.

Nog vragen?