HBO niveau

Studieduur: 4 maanden.

Lesgeld: € 550,-
Termijnbetaling mogelijk

Actuele thema’s in werk en maatschappij.

Deskundige begeleiding.

Boeiende en actuele lesstof.

“Ik werk binnen een grote internationale organisatie en heb veel nieuwe inzichten opgedaan op het gebied van o.a. multiculturele diversiteit.”

Deze cursus bestaat uit een combinatie van thuisstudie en klassikaal onderwijs. Je gaat je verdiepen in 3 actuele werk gerelateerde thema’s die ook binnen het onderwijs en in de hedendaagse maatschappij de nodige aandacht vragen. Naast de theoretische achtergond staat in deze cursus tevens de toepassing van de opgedane kennis centraal in de diverse thuisopdrachten en op de klassikale lesdag. Na afronding ontvang je het certificaat van de cursus counselling bij werk gerelateerde problematiek.

Elke module sluit je af met een aantal opdrachten / casussen die je thuis uitwerkt en ter beoordeling instuurt aan je docent. Hetzelfde geldt voor de afsluitende themablok opdracht. Je ontvangt je werk voorzien van een cijfer en feedback retour. Je wordt bij de opdrachten de gehele cursus begeleid door dezelfde docent, hetgeen optimaal bijdraagt aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Je kunt je docent telefonisch of per e-mail benaderen als je vragen hebt over de ingestuurde opdrachten of de lesstof.


Inhoud cursus counselling bij werkgerelateerde problematiek

De cursus bestaat uit 3 modules, 1 praktijkdag en 1 afsluitende themablok opdracht.

Modules

Benaming modules

– Groepsprocessen.
– Pesten en seksuele intimidatie op het werk.
– Multiculturele diversiteit.

Afsluitende themablok opdracht counselling bij werk gerelateerde problematiek.

Praktijkdag

De praktijkdag vormt een essentieel onderdeel binnen deze cursus. Op deze dag wordt het overdragen van theoretische kennis afgewisseld met de nodige praktische oefening. Dit optimaliseert je leerproces doordat je het geleerde direct in de praktijk brengt.

Je kunt aan de praktijkdag deelnemen zodra je staat ingeschreven voor de cursus. Het is niet noodzakelijk dat je vooraf al opdrachten van modules hebt ingeleverd. (Mag uiteraard wel.) Bekijk in de agenda op welke data de dag wordt gegeven en kies een datum die jou uitkomt.

Thema praktijkdag

Counselling bij werk gerelateerde problematiek.

Data

De praktijkdag vindt plaats op een van tevoren aangekondigde datum. De praktijkdag wordt meerdere malen per jaar gegeven. De praktijkdag neemt een gehele dag in beslag (10:00 – 16:30), waarbij de lunch is inbegrepen.

Bekijk de AGENDA om te zien wanneer de eerstvolgende praktijkdag van deze cursus staat ingepland.

Locatie

De praktijkdag vindt plaats in onze trainingsruimtes in Arnhem.

Investering cursus counselling bij werk gerelateerde problematiek

Met de cursus counselling bij werk gerelateerde problematiek investeer je in jezelf op professioneel en persoonlijk vlak. Maar ook in je medemens, doordat je een betere gesprekspartner wordt op meerdere fronten.

“Door de vele praktijkcasussen ging de lesstof echt leven voor mij.”

Inclusief in lesgeld

– SCN lesmateriaal.
– 1 praktijkdag van 10:00 – 16:30.
– Beoordeling thuisopdrachten modules.
– Beoordeling afsluitende themablok opdracht.
– Certificaat van deelname.
– Gratis verlenging studieduur van 6 maanden.

Exclusief in lesgeld

– Aanvullende literatuur.*

Lesgeld

Het lesgeld van de cursus counselling bij werk gerelateerde problematiek bedraagt € 550,-

Betaalmogelijkheden

Betaling in 1 keer zelf per bank

Betalen in 3 maandtermijnen van elk € 188,- via incasso / Kosten termijnbetaling € 14 / Totaal lesgeld: € 564,-

Teruggave studiegeld?

Volg je de counselling cursus voor jouw huidige of toekomstige beroep? Dan is in bepaalde gevallen een (gedeeltelijke) teruggave van het studiegeld mogelijk. Informeer bij de belastingdienst of jij hiervoor in aanmerking komt.

* De volgende boeken worden door de student zelf aangeschaft:
– Willemse, J. (2015). Anders kijken. Theorie en praktijk van de systeembenadering. Houten: Bohn, Stafleu, van Loghum. ISBN: 9789036808439.
– Schaufeli, W. & Bakker, A. (2020) De psychologie van arbeid en gezondheid. Houten: Bohn Stafleu van Loghum. ISBN: 9 789036 824941.
– Aan de slag met diversiteit; effectief communiceren met andere culturen. Azghari, Y. (2009). Den Haag: Boom Lemma Uitgevers. ISBN: 9789024418343.

En nog even dit….

Niveau en instroom

Voor instroom in de cursus counselling bij werk gerelateerde problematiek is (enige) kennis van counselling gewenst. Het  niveau van deze cursus is vastgesteld op HBO niveau.

Wanneer interessant?

De onderwerpen van deze cursus zijn actueel binnen bedrijven, scholen, andere organisaties en in de maatschappij in zijn geheel. De cursus is een waardevolle aanvulling die veel inzicht geeft in complexe problemen en tevens goede en toepasbare interventies biedt.

Aanmelden


Klik hier om je aan te melden voor de cursus counselling bij werk gerelateerde problematiek.

Nog vragen?