HBO niveau

Studieduur: 4 maanden.

Lesgeld: € 550,-
Termijnbetaling mogelijk

Rouw vanuit een breed perspectief.

Deskundige begeleiding.

Boeiende en actuele lesstof.

“Rouw is heel divers. Dit kwam heel goed tot uiting in deze cursus. Ik gebruik de geleerde kennis dagelijks in mijn werk en heb er ook voor mijzelf veel aan gehad.”

Deze cursus bestaat uit een combinatie van thuisstudie en klassikaal onderwijs. Je gaat je verdiepen in het thema rouw met al haar facetten. Rouw is divers en complex en voor ieder mens uniek. Daarnaast gaat het thema rouw verder dan het verlies van een dierbare door overlijden. Ook bij het verlies van bijvoorbeeld baan of relatie of bij afnemende gezondheid kan er sprake zijn van een rouwproces. In deze cursus bekijken we rouw daarom vanuit een breed perspectief. Het verkrijgen van specifieke kennis over rouw is essentieel om als counsellor cliënten in een rouwproces van welke aard dan ook, op een goede manier te kunnen begeleiden. Naast de theoretische achtergond staat in deze cursus tevens de toepassing van de opgedane kennis centraal in de diverse thuisopdrachten en op de klassikale lesdag.

Elke module sluit je af met een aantal opdrachten / casussen die je thuis uitwerkt en ter beoordeling instuurt aan je docent. Hetzelfde geldt voor de afsluitende themablok opdracht. Je ontvangt je werk voorzien van een cijfer en feedback retour. Je wordt bij de opdrachten de gehele cursus begeleid door dezelfde docent, hetgeen optimaal bijdraagt aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Je kunt je docent telefonisch of per e-mail benaderen als je vragen hebt over de ingestuurde opdrachten of de lesstof.
Na afronding ontvang je het certificaat van de cursus counselling bij rouw en verlies.


Inhoud cursus counselling bij rouw en verlies

De cursus bestaat uit 3 modules, 1 praktijkdag en 1 afsluitende themablok opdracht.

Modules

Benaming modules

– Rouw en verlies.
– Therapeutische benaderingen binnen rouw.
– Diversiteit binnen rouw.

Afsluitende themablok opdracht counselling bij rouw en verlies.

Praktijkdag

De praktijkdag vormt een essentieel onderdeel binnen deze cursus. Op deze dag wordt het overdragen van theoretische kennis afgewisseld met de nodige praktische oefening. Dit optimaliseert je leerproces doordat je het geleerde direct in de praktijk brengt.

Je kunt aan de praktijkdag deelnemen zodra je staat ingeschreven voor de cursus. Het is niet noodzakelijk dat je vooraf al opdrachten van modules hebt ingeleverd. (Mag uiteraard wel.) Bekijk in de agenda op welke data de dag wordt gegeven en kies een datum die jou uitkomt.

Thema praktijkdag

Counselling bij rouw en verlies.

Data

De praktijkdag vindt plaats op een van tevoren aangekondigde datum. De praktijkdag wordt meerdere malen per jaar gegeven. De praktijkdag neemt een gehele dag in beslag (10:00 – 16:30), waarbij de lunch is inbegrepen.

Bekijk de AGENDA om te zien wanneer de eerstvolgende praktijkdag van deze cursus staat ingepland.

Locatie

De praktijkdag vindt plaats in onze trainingsruimtes in Arnhem.

Investering cursus counselling bij rouw en verlies

Met de cursus counselling bij rouw en verlies investeer je in jezelf op professioneel en persoonlijk vlak. Maar ook in je medemens, doordat je een betere gesprekspartner wordt op meerdere fronten.

“Door de vele praktijkcasussen ging de lesstof echt leven voor mij.”

Inclusief in lesgeld

– SCN lesmateriaal.
– 1 praktijkdag van 10:00 – 16:30.
– Beoordeling thuisopdrachten modules.
– Beoordeling afsluitende themablok opdracht.
– Certificaat van deelname.
– Gratis verlenging studieduur van 6 maanden.

Exclusief in lesgeld

– Aanvullende literatuur.*

Lesgeld

Het lesgeld van de cursus counselling bij row en verlies bedraagt € 550,-

Betaalmogelijkheden

Betaling in 1 keer zelf per bank

Betalen in 3 maandtermijnen van elk € 188,- via incasso / Kosten termijnbetaling € 14 / Totaal lesgeld: € 564,-

Teruggave studiegeld?

Volg je de counselling cursus voor jouw huidige of toekomstige beroep? Dan is in bepaalde gevallen een (gedeeltelijke) teruggave van het studiegeld mogelijk. Informeer bij de belastingdienst of jij hiervoor in aanmerking komt.

* Het volgende boek wordt door de student zelf aangeschaft:
– Handboek : Rouw, Rouwbegeleiding, Rouwtherapie.  Tussen  presentie en interventie Johan Maes & Harriëtte Modderman (red). (2014). Witsand Uitgevers. ISBN 9 789492 011039.

En nog even dit….

Niveau en instroom

Voor instroom in de cursus counselling bij rouw en verlies is (enige) kennis van counselling gewenst. Het  niveau van deze cursus is vastgesteld op HBO niveau.

Wanneer interessant?

Deze cursus is zeer interssant voor een ieder die met mensen werkt. Rouw is zeer divers en elk mens krijgt er in zijn leven (meermaals) mee te maken. Professionele kennis op dit gebied is daarom vanuit zowel zakelijk- als persoonlijk oogpunt een goede investering.

Aanmelden


Klik hier om je aan te melden voor de cursus counselling bij rouw en verlies.

Nog vragen?