"Na mijn opleiding tot spiritueel coach, wilde ik verdieping van mijn hulpverlening en die heb ik gevonden in de opleiding tot stress-counsellor bij de Stichting Counselling Nederland. Dankzij de uitstekende organisatie van de opleiding, de vriendelijkheid en flexibiliteit van staf en medewerkers van de Stichting, alsmede dankzij de solide lesstof en de grondige feedback van de docent op het huiswerk, heb ik de opleiding als zeer gedegen ervaren. Daarnaast is deze ook nog eens prima betaalbaar, erkend door de beroepsvereniging voor counselling, en aftrekbaar van de belasting. Kortom, een aanrader. Inmiddels heb ik hem afgerond en ga ik binnenkort mijn eigen counselling en communicatie praktijk beginnen in Amsterdam."
Jantine Brinkman, Amsterdam, gediplomeerd stress-counsellor (examen juni 2014).

 

"Na een paar cursussen op het gebied van psychologie te hebben gevolgd, had ik de behoefte om een meer gedegen opleiding te gaan volgen. Voor mij was het belangrijk dat het een erkende opleiding was met een erkend diploma en niet zomaar zo'n waaibomen diploma. Al surfend op internet kwam ik bij de opleiding stress-counselling uit. Mijn interesse was gewekt en vol enthousiasme heb ik een proefles aangevraagd en heb me daarna aangemeld voor de opleiding. Mijn vader vond het maar niets. Dan ben je 50 en dan heb je een diploma, zei hij. Ik dacht, ach dan heb ik het diploma al lang want ik ben pas 46 en ik moet zeker toch tot aan mijn 67e werken. Aan het begin van de opleiding krijg je te horen wat je allemaal moet doen voor je examen mag gaan doen. Dat schrok me een beetje af en ik dacht, dat komt t.z.t. wel laat ik maar beginnen met de lessen. De lessen waren wel goed te doen, maar het kostte mij enorm veel tijd om ze te maken. In het eerste jaar heb ik alle 7 bijeenkomsten gevolgd. Ook ben ik cliënt geweest voor een examenkandidaat. Dan heb ik dat maar gehad, dacht ik. Daarna kreeg ik  privé veel voor de kiezen zoals de ziekte en later het overlijden van mijn vader. Hierdoor kwam het tempo op een lager pitje te staan. Toch wilde ik door gaan. Ik heb me letterlijk door de stof geploeterd. Klaar! was mijn reactie. Maar niet helemaal dus, want mijn scriptie moest nog af. Ik had al wel een cliënt gehad en had onze gesprekken opgeschreven. Maar hoe moest ik beginnen met mijn scriptie….ik had geen idee. Ik ben een keer naar de Stichting Counselling Nederland geweest om scripties van anderen in te kijken. Geweldig dit was ook klaar, nu het examen nog. Ik heb een hele week vrij genomen en ben stevig aan het leren gegaan. Ik heb hele schema's gemaakt en heb gestampt, toen kwam de grote dag…het examen. Op zich viel me dat mee. Ik had er een goed gevoel over, maar ja, je weet nooit zeker of je het gehaald hebt, tot dat je de definitieve uitslag hebt. En JA, ik was geslaagd voor het schriftelijke examen. Daarna moest ik nog een week wachten voor ik de uitslag kreeg van mijn mondelinge examen en JA, ook hiervoor was ik geslaagd. Ik was dol gelukkig. We hebben veel plezier gehad op de avond van de diploma uitreiking. Dat is te zien op de foto's die we per mail ontvangen hebben. Ik ben nu bezig met het maken van een website voor mijn praktijk. Madelène, Johnny en Maurice, ik wil jullie bedanken voor de fijne en gezellig avond van de diploma uitreiking, waar iedere kandidaat veel persoonlijke aandacht kreeg. Kortom het was echt TOP." 
Gonny Masselink, Toldijk, gediplomeerd stress-counsellor (examen maart 2014).

"De opleiding “Stress counselling” bij de Stichting Counselling Nederland sloot goed aan bij mijn behoeften als afgestudeerd klinisch- en gezondheids (basis)psycholoog. De meerwaarde van stress counselling kwam op verschillende manieren tot uiting tijdens de opleiding. De theoretische achtergrond van de positieve en humanistische psychologie gaf mij een fris perspectief met betrekking tot het benaderen van de hulpvraag van de cliënt.  Naast een probleem-georiënteerde aanpak, staan positieve aspecten in een probleemsituatie centraal en worden positieve karaktereigenschappen alsmede mogelijkheden van de cliënt belicht. Tijdens praktijkoefeningen wordt aandacht geschonken aan manieren om zelfkennis bij de cliënt te bevorderen en aan het helpen van de cliënt bij het verwerven van nieuwe inzichten.
Net als bij de klinische- en gezondheidspsychologie, staat ook bij stress counselling de hulpverlenersrelatie centraal. Er wordt dan ook nadrukkelijk aandacht besteed aan belangrijke aspecten hiervan, namelijk empathie, acceptatie alsmede congruentie. Met behulp van oefeningen met een praktische grondslag, kreeg ik de mogelijkheid om diverse interpersoonlijke en therapeutische vaardigheden, die van groot belang zijn bij het counselling psychologisch process, te oefenen en te verwerven. De opleiding heeft mijn theoretische kennis verbreed en mijn praktische vaardigheden verrijkt, dankzij het materiaal, de praktijkdagen en de feedback van mijn docenten."

Drs. Zsofia Logemann volgde na haar afstuderen (Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht, 2010) de opleiding Stress Counselling. In Amersfoort heeft ze haar eigen psychologie- en counsellingspraktijk opgericht. Ze behandelt en ondersteunt haar cliënten drietalig en behartigt de belangen van basispsychologen.
Drs. Zsofia Logemann, Amersfoort, gediplomeerd stress-counsellor (examen maart 2013).

 

"In januari 2009 ben ik met de opleiding stress counselling begonnen. Om eerlijk te zijn was het in het begin best even wennen om als 35 jarige weer voor de schoolbanken te kiezen. Maar deze opleiding is zo flexibel opgezet, dat het super goed te combineren valt met mijn baan en zorg voor mijn gezin. Zeker de praktijkdagen binnen de opleiding zijn erg leerzaam en heb ik telkens als een dagje uit ervaren. De gezelligheid onder de medecursisten en de docenten, de ongedwongen sfeer, de persoonlijke betrokkenheid gecombineerd met een zeer professionele en deskundige manier van begeleiding, maakt voor mij het studeren bij Stichting Counselling Nederland een geweldige ervaring. Inmiddels heb ik alle praktijkdagen bijgewoond en ben ik met mijn scriptie begonnen en ik hoop in maart 2011 examen te mogen doen.
Tenslotte wil ik nog even kwijt dat ik tijdens de opleiding zelf persoonlijk enorm bent gegroeid. Ik heb mezelf nog beter leren kennen, hierdoor is mijn interesse in de medemens nog meer toegenomen. Dat ik tijdens de opleiding al diverse mensen in mijn sociale omgeving heb kunnen helpen, geeft mij een heel goed gevoel en geeft zeker aan dat mensen de behoefte hebben om gehoord te worden. Ik ben dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen, want deze studieperiode bij SCN is voor mij een zeer waardevolle ervaring."

Joyce Wieringa-Striekwold, Gendringen, gediplomeerd stress-counsellor. (Examen maart 2011)
(Ten tijde van het schrijven van bovenstaande ervaring was Joyce nog student. Inmiddels heeft ze de opleiding stress-counselling met goed gevolg afgerond en mag ze zich gediplomeerd stress-counsellor noemen. Ze runt momenteel succesvol haar eigen counselling praktijk; www.jwscounselling.nl)

 

"Voor mijn opleiding tot stress-counsellor kreeg ik mijn persoonlijke en zeer ervaren docent toegewezen die mij voorzag van ontwikkelingsgericht advies. Ik had als leerdoel dat ik meer betrokken wilde zijn bij de ander. Nu krijg ik geregeld van verschillende kanten te horen dat ik heel betrokken ben!
De voltooiing van deze opleiding heeft er in geresulteerd dat ik nu op een werkplek zit, waar ik mij precies op mijn plaats voel, maar die zonder het diploma van de opleiding stress-counselling buiten mijn bereik zou zijn gebleven."

Rose-Anne Schillemans-van Doesburg, Leusden, gediplomeerd stress-counsellor. (Examen juni 2010.)

 

"De opleiding stresscounselling heeft mij persoonlijk en zakelijk veel gebracht. Toen ik op mijn 46e besloot deze opleiding te gaan volgen, besefte ik nog niet dat je er ook een gezonde dosis doorzettingsvermogen voor moest hebben, omdat het onder andere zelfdiscipline vraagt. Maar dat is ook het enige dat ik enigszins had onderschat! Wat een veelomvattende interessante opleiding was het, ik heb er van begin tot eind van genoten. De breedgeorienteerde opleiding bevat een groot scala aan onderwerpen en ieder daarvan was weer een eye-opener voor me. Ik was van nature altijd al geinteresseerd in mensen en heb door alle vaardigheden en kennis die ik heb opgedaan – ook met behulp van mijn ervaren docent – veel in de praktijk kunnen toepassen. Zo heb ik onder andere een carriereswitch kunnen maken. Mijn werk bestond voorheen uit commercieel gerichte taken en ook was ik leidinggevende in een groot commercieel bedrijf, waarin ik overigens vooral de coachende rol op mijn lijf vond geschreven. Sinds mijn diplomering ben ik coach van een groot coachesnetwerk binnen ons bedrijf en heb ik me professioneel in sneltreinvaart kunnen ontwikkelen met deze opleiding als brede basis. Sinds mei 2010 heb ik zelfs mijn eigen coachings-en counsellingsbureau (www.gemmalammers.nl) en ook dat gaat voor de wind. Het voelt alsof alles op zijn plaats valt.
Kortom: een echte aanrader en bij twijfel: altijd doen!"

Gemma Lammers, Heino, gediplomeerd stress-counsellor. (Examen maart 2009.)