“3 jaar geleden ontdekte ik schoolcounselling en besloot ik een opleiding bij Stichting Counselling Nederland te gaan volgen. Omdat ik al werkzaam was in het Voortgezet Onderwijs (VO) en merkte dat veel leerlingen gefocust waren op hun beperkingen i.p.v. op hun talenten, was ik op zoek naar een passende opleiding om deze leerling inzicht te bieden in hun kwaliteiten. Een passende opleiding is voor mij een opleiding waar ik me in kan vinden en “die mij past”
Ik heb de afgelopen 3 jaar een verandering geconstateerd in mijn benadering naar anderen toe, maar ook intra-persoonlijk ben ik erg veranderd. Het inzicht, de kennis en de soms zelfs filosofische kant van de opleiding hebben daar erg aan bijgedragen. Praktisch gezien ben ik van mening dat deze opleiding voor mij 3 jaar moest duren omdat ik deze groei bij mijzelf ook nodig had. De  vroegtijdige beëindiging van een rijpingsproces draagt wat mij betreft nooit bij aan een betere kwaliteit.”
Sjoerd Geerlings, Hoofddorp, gediplomeerd schoolcounsellor. (Examen november 2010.)


“Ik heb destijds de keuze gemaakt om rechten te gaan studeren, echter vond ik dat niet boeiend genoeg. Ondanks diverse pogingen een voor mij passende opleiding te vinden, viel dat steeds weer tegen. Tot ik in december 2005 op het internet de Stichting Counselling Nederland tegenkwam met de diverse opleidingen. Van alle opleidingen sprak mij de opleiding schoolcounselling het meeste aan. Zonder twijfel  heb ik besloten deze opleiding te gaan doen. Ondanks het feit dat ik geen enkele ervaring in het onderwijs had heb ik toch voor deze opleiding gekozen. Ik had gewoon het gevoel van ”Dit is ‘m”! Ik heb mij opgegeven en heb in april 2006 mijn eerste praktiijkdag  mogen meemaken.
Een terugblik op de opleiding: de volledige opleiding heb ik als zeer prettig en leerrijk ervaren. De begeleiding was fantastisch. De docenten waren zeer open en super behulpzaam. Ook de voorzitter en medewerkers van de Stichting Counselling Nederland zijn altijd bereid bij te staan waar nodig. Ik mag met lof spreken van een top opleiding. In juni 2009 mocht ik afstuderen.
Inmiddels ben ik niet meer woonachtig in Nederland, maar op St. Maarten (voormalig Nederlandse Antillen) en ben momenteel verbonden aan een VSBO school. Met mijn opgedane kennis kan ik thans op de juiste wijze de studenten benaderen en inspelen op de verschillende situaties die zich voordoen binnen de school.
Sheila Moniz-Baldew, Sint Maarten (voormalig Nederlandse Antillen), gediplomeerd schoolcounsellor. (Examen juni 2009.)