De Stichting Counselling Nederland (of kortweg SCN) is een opleidingsinstituut dat kwaliteitsvolle en erkende opleidingen op het gebied van counselling verzorgt.

Pionier counselling educatie in Nederland

Met de oprichting in 1990, kan de SCN worden beschouwd als de pionier op het gebied van counselling educatie in Nederland. We kunnen inmiddels bogen op jarenlange ervaring in het opleiden van professionele counsellors. Dit doen we met een vast team van deskundige counsellors, die het counsellorsvak tot in detail verstaan en al jaren betrokken zijn bij de SCN.

Onze missie

Onze missie is om zo veel mogelijk mensen de positieve effecten van counselling te laten ervaren. Het bevorderen van de algehele kwaliteit van leven van mensen staat hierbij centraal. Dit realiseren we op de volgende manieren:

♦ Middels onze langere studietrajecten, door het opleiden van professionele counsellors die het counsellorsvak in al haar facetten verstaan. Die in staat zijn om mensen te helpen manager te worden van hun eigen problemen.

♦ Middels onze kortere studietrajecten, waarin het leren van counselling als gespreksmethodiek centraal staat. Hiermee kunnen mensen in zijn algemeenheid hun manier van communiceren optimaliseren en een betere gesprekspartner zijn.

♦ Middels onze korte gespecialiseerde cursussen en trainingen waarin kennis wordt vergaard van specifieke counselling disciplines en onderwerpen. Dit om mensen nog adequater te kunnen begeleiden.

Omdat wij counselling-educatie voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk wil maken, varieert ons opleidingsaanbod van korte online trainingen tot een volwaardige 3-jarige CPION erkende opleiding tot Professioneel Counsellor. Kortom: voor elk wat wils!

Klantvriendelijkheid en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij streven er dan ook naar om alle informatie zo duidelijk, volledig en accuraat mogelijk weer te geven. In geval van vragen, opmerkingen of klachten kun je altijd contact opnemen met ons secretariaat. Per e-mail via info@counsellingnet.nl en telefonisch via 026 – 479 09 07.

Ons team

Onderstaand een overzicht in alfabetische volgorde van het team van de Stichting Counselling Nederland (SCN).

Hans Broer

Hans is docent binnen diverse opleidingstrajecten van de SCN en maak deel uit van het bestuur.

Ruud Hendriks

Ruud houdt zich bezig met kwaliteitsaspecten binnen de SCN.

Corine de Leeuw

Corine is docent binnen de opleiding Basis Counsellor van de SCN.

Lies Lijzenga

Lies is docent binnen diverse opleidingstrajecten van de SCN.

Zsofia Logemann-Molnar

Zsofia is docent binnen de opleiding Counselling Psychologie van de SCN.

Willemien Manders

Willemien is docent binnen diverse opleidingstrajecten van de SCN.

Jaap Scholtens

Jaap is docent binnen diverse opleidingstrajecten van de SCN.

Thom Pannebakker

Thom houdt zich bezig met diverse kwaliteitsaspecten en ontwikkelingstrajecten binnen de SCN.

Lianne Thielsch

Lianne is docent en trainer binnen diverse opleidingstrajecten van de SCN.

Johnny Uytdewilligen

Johnny is docent en trainer binnen diverse opleidingstrajecten van de SCN en maakt deel uit van het bestuur van de SCN.

Madelène Uytdewilligen

Madelène is de voorzitter van het bestuur van de SCN en houdt zich o.a. bezig met beleidszaken, nieuwe ontwikkelingen en kwaliteit.

Marieke Uytdewilligen – van Dijk

Marieke bemant het secretariaat van de SCN.

Van de voorzitter:

2021: samen vooruit!

Terugkijkende op het jaar 2020 kan ik stellen dat het een zeer bewogen jaar is geweest. De impact van de maatregelen rondom COVID-19 is groot (nog steeds) en het leed waar velen mee te maken hebben gekregen is immens….

Als organisatie ben ik er trots op hoe we met ons team vanwege de maatregelen rondom COVID-19 zo snel de overstap naar online onderwijs hebben gerealiseerd. Dit tot grote tevredenheid van onze studenten en docenten. We wilden voorkomen dat studenten een vertraging op zouden lopen binnen de studie door omstandigheden waar zij zelf geen invloed op hadden en dat is gelukt.

Wij hebben als organisatie een belangrijk inzicht verworven in 2020. De omschakeling naar online onderwijs heeft ons doen inzien dat heel veel trainingen uitstekend online te verzorgen zijn met de applicaties die wij daar voor gebruiken. Vandaar dat wij in 2021 niet meer helemaal terug gaan naar het oude. Zodra het conform de COVID-19 maatregelen mogelijk is en het verantwoord is, gaan wij uiteraard weer trainingen / praktijkdagen op locatie verzorgen. Maar we zullen ook bepaalde trainingen, die zich daar uitstekend voor lenen, online blijven geven. In de nieuwe opzet combineren we het goede van 2 werelden. 1.) Het (sociale) onderlinge contact met medestudenten en het face-to-face oefenen van counselling-gesprekken tijdens de praktijkdagen op locatie. 2.) Het ontbreken van reistijd (en reiskosten) en kortere afwezigheid middels werken in dagdelen bij de online trainingen.

We zijn als opleidingsinstituut trots op de vele studenten die inmiddels hun diploma hebben behaald en in de maatschappij hun steentje bijdragen door middel van counselling. Gezien de huidige problematieken in de maatschappij is er veel werk te verrichten en kunnen deze counsellors voor velen ècht iets betekenen.
Door middel van verschillende studievarianten kunnen we een groot scala aan studenten bedienen. Dit sluit prima aan op onze missie om zo veel mogelijk mensen de positieve effecten van counselling te laten ervaren!

We zijn vast besloten om van 2021 een jaar van betekenis te maken. Samen met ons team, onze studenten en onze (internationale) kennispartners. We blijven kennis en nieuwe inzichten met elkaar delen, want dat is van onschatbare waarde. Kennis is immers een van de weinige zaken die groeit wanneer we het delen!

Mogen wij in 2021 onze kennis ook met u gaan delen en iets voor u betekenen? Wij zien uw mailbericht of telefoongesprek graag tegemoet!

Madelène Uytdewilligen, MBA.
(Voorzitter bestuur SCN)