De Stichting Counselling Nederland (of kortweg SCN) is een opleidingsinstituut dat kwaliteitsvolle en erkende opleidingen op het gebied van counselling verzorgt.

Pionier counselling educatie in Nederland

Met de oprichting in 1990, kan de SCN worden beschouwd als de pionier op het gebied van counselling educatie in Nederland. We kunnen inmiddels bogen op jarenlange ervaring in het opleiden van professionele counsellors. Dit doen we met een vast team van deskundige counsellors, die het counsellorsvak tot in detail verstaan en al jaren betrokken zijn bij de SCN.

Onze missie

Onze missie is om zo veel mogelijk mensen de positieve effecten van counselling te laten ervaren. Het bevorderen van de algehele kwaliteit van leven van mensen staat hierbij centraal. Dit realiseren we op de volgende manieren:

♦ Middels onze langere studietrajecten, door het opleiden van professionele counsellors die het counsellorsvak in al haar facetten verstaan. Die in staat zijn om mensen te helpen manager te worden van hun eigen problemen.

♦ Middels onze kortere studietrajecten, waarin het leren van counselling als gespreksmethodiek centraal staat. Hiermee kunnen mensen in zijn algemeenheid hun manier van communiceren optimaliseren en een betere gesprekspartner zijn.

♦ Middels onze korte gespecialiseerde cursussen en trainingen waarin kennis wordt vergaard van specifieke counselling disciplines en onderwerpen. Dit om mensen nog adequater te kunnen begeleiden.

Omdat wij counselling-educatie voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk wil maken, varieert ons opleidingsaanbod van korte online trainingen tot een volwaardige 3-jarige CPION erkende opleiding tot Professioneel Counsellor. Kortom: voor elk wat wils!

Klantvriendelijkheid en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij streven er dan ook naar om alle informatie zo duidelijk, volledig en accuraat mogelijk weer te geven. In geval van vragen, opmerkingen of klachten kun je altijd contact opnemen met ons secretariaat. Per e-mail via info@counsellingnet.nl en telefonisch via 026 – 479 09 07.

Ons team

Onderstaand een overzicht in alfabetische volgorde van het team van de Stichting Counselling Nederland (SCN).

Hans Broer

Hans is docent binnen diverse opleidingstrajec-ten van de SCN en maak deel uit van het bestuur.

Ruud Hendriks

Ruud houdt zich bezig met kwaliteitsaspec-ten binnen de SCN.

Corine de Leeuw

Corine is docent binnen de opleiding Basis Counsellor van de SCN.

Lies Lijzenga

Lies is docent binnen diverse opleidingstrajec-ten van de SCN.

Zsofia Logemann-Molnar

Zsofia is docent binnen de opleiding Counselling Psychologie van de SCN.

Willemien Manders

Willemien is docent binnen diverse opleidingstrajec-ten van de SCN.

Jaap Scholtens

Jaap is docent binnen diverse opleidingstrajec-ten van de SCN.

Thom Pannebakker

Thom houdt zich bezig met diverse kwaliteitsaspec-ten en ontwikkelings-trajecten binnen de SCN.

Johnny Uytdewilligen

Johnny is docent en trainer binnen diverse opleidingstrajec-ten van de SCN en maakt deel uit van het bestuur van de SCN.

Madelène Uytdewilligen

Madelène is de voorzitter van het bestuur van de SCN en houdt zich o.a. bezig met nieuwe ontwikkelingen en kwaliteit.

Marieke Uytdewilligen-van Dijk

Marieke bemant het secretariaat van de SCN.

Van de voorzitter:

2020: 30 jarig jubileum SCN!

In 2020 wordt de lijn van nieuwe ontwikkelingen verder doorgetrokken. De nieuwe opleidingsstructuur staat inmiddels als een huis en zowel studenten als docenten zijn enthousiast. We zijn als opleidingsinstituut trots op de vele studenten die inmiddels hun diploma hebben behaald en in de maatschappij hun steentje bijdragen door middel van counselling. Ook zijn we blij te zien dat we door middel van verschillende studievarianten een groot scala aan studenten kunnen bedienen. Onze klassikale opleidingen via avondonderwijs hebben sterk aan populariteit gewonnen en  zijn het afgelopen jaar verder uitgebreid.

Internationalisering en kennisdeling zijn inmiddels vaste begrippen geworden binnen het beleid van Stichting Counselling Nederland. Het delen van kennis met counsellors en counselling professoren uit landen waar counselling reeds lange tijd een vaste plaats inneemt in de hulpverlening, is van onschatbare waarde. Kennis is immers een van de weinige zaken die groeit wanneer we het delen!

Tot slot zal 2020 sowieso een speciaal jaar worden, gezien het 30 jarig jubileum dat wij dit jaar als organisatie mogen vieren. Stichting Counselling Nederland ziet het nieuwe jaar vol enthousiasme tegemoet. Mogen wij in 2020 ook iets voor u betekenen? Wij zien uw mailbericht of telefoongesprek graag tegemoet!

Madelène Uytdewilligen, MBA.
(Voorzitter bestuur SCN)