"Na 2,5 jaar gestructureerd en constant geleerd te hebben, heb ik  mijn diploma voor relatiecounselling behaald. Tijdens mijn studie heb ik niet alleen de theorie en de praktijk van de studie geleerd. Ik heb ook mezelf opnieuw leren kennen. Door mezelf een spiegel voor te houden, sta ik nu open voor het geven van goede counselling."
Ingrid Kälin, Huissen, gediplomeerd relatiecounsellor. (Examen maart 2014.)

 

"Al vroeg in mijn leven ontdekte ik mijn interesse in mensen en hun gevoelsleven. Ik ben een ‘mensen-mens’ en vind het heerlijk om met anderen in gesprek te zijn en hen te leren kennen. In de afgelopen jaren heb ik ontdekt hoe mensen in verschillende fases van hun leven soms verlangen naar iemand die een moment op onafhankelijke wijze naar hen wil luisteren. Ik voerde al een tijd regelmatig counselling gesprekken met mensen maar wilde dit toch op meer professionele wijze doen.  Daarom heb ik in 2007 besloten om mij op dit gebied te bekwamen. Via internet ontdekte ik de opleiding Relatiecounseling van de Stichting Counselling Nederland en besloot me daarvoor in te schrijven. Ik heb daar geen spijt van gehad. Het uitwerken van de opdrachten aan de hand van het beschrijven van verschillende casussen kost wel veel tijd en energie, maar brengt deze opleiding heel dicht bij jezelf. Je wordt gestimuleerd om goed na te denken over hoe je een gesprek met een cliënt aangaat en hoe een counselling traject wordt opgezet. Je groeit in je inlevingsvermogen en je krijgt alle ruimte om je daarin te ontwikkelen. Het is een leuke afwisseling om op de praktijkdagen andere cursisten te ontmoeten. Elke keer opnieuw werd ik er door aangevuurd en ik heb dan ook op deze dagen veel geleerd. In december 2010 heb ik mijn diploma behaald. De opleiding heeft mijn leven in positieve zin veranderd.  De gesprekken die ik met cliënten voer hebben een professionele vorm gekregen en ik weet dat ik mensen op weg kan helpen in hun zoektocht. Ik voel me met dit diploma kundig genoeg en ben nu werkzaam als counselor in de Velserbroek. Wel zal ik me blijven bekwamen op het gebied van counselling. De begeleiding tijdens de opleiding was open en professioneel. Ook al vraagt de opleiding doorzettingsvermogen, ik heb het met veel plezier gedaan!"
Ida-Paula Klepper, Velserbroek, gediplomeerd relatiecounsellor (Examen november 2010).

 

Van technicus naar relatiecounsellor.
"Vanaf 1998 ben ik begonnen als storingstechnicus bij de Heinz in Elst, ik vond het geweldig om storing te lokaliseren, deze te analyseren en vervolgens op te lossen. In 2002 ben ik afstudeert als elektrotechnisch engineer aan de hogeschool te Arnhem en begonnen als engineer bij NUON. In het eerste jaar dat ik werkzaam was als engineer en veel in contact kwam met collega’s en klanten ben ik enorm geïnteresseerd geraakt in het gedrag van mensen, de communicatie tussen mensen en het al dan niet functioneren van relaties. Na het volgen van een bedrijfskundige en een commerciële opleiding ben ik begonnen met de opleiding stress-counselling bij Stichting Counselling Nederland (SCN). Na een jaar merkte ik dat mijn motivatie afnam en ik geen zin had om de boeken in te gaan. Ik vertelde aan SCN dat mijn hart eigenlijk ligt bij alles wat te maken heeft met relatieproblematiek, maar ik dacht dat ik beter eerst de stress-counselling opleiding kon volgen, omdat deze opleiding wat breder is. Van SCN mocht ik zonder problemen of extra kosten, overstappen naar de opleiding relatiecounselling. Ze vonden het belangrijk dat ik me goed voelde bij de opleiding die ik volgde. Vanaf dat moment kreeg ik weer zin in studeren en heb de opleiding met succes afgerond. Sinds 2008 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf No-Worries (www.no-worries.biz) en begeleidt partners die de intentie hebben hun relatie te verbeteren. Vanuit een situatie waarbij ze er zelf niet meer uitkomen, naar een situatie waarin ze beter met elkaar kunnen communiceren en hierdoor elkaar beter (gaan) begrijpen. Partners die zich bij mij melden, hebben meestal een probleem waar ze niet of moeilijk mee om kunnen gaan. Om er wel of beter mee om te kunnen gaan dient er iets te veranderen. Dat kan een gedragsverandering betekenen, het kan een andere benadering van de situatie inhouden of het kan zelfs betekenen dat er voor een heel andere richting gekozen moet worden. SCN bedankt!"
Dhr. ing. D.J.W. Albers, Arnhem, gediplomeerd relatiecounsellor. (Examen juni 2010.)